fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De Appaloosa wordt op de eerste plaats gekenmerkt door zijn gespikkelde vacht: grote wendbaarheid, taai uithoudingsvermogen en een goed karakter

De paarden hebben een gedrongen lichaam, goede benen en harde hoeven. Het hoofd is edel, breed en de ogen zijn sprekend en levendig. De oren zijn, zoals bij alle Amerikaanse paarden, klein en spits, de hals is gespierd en de borst breed.

Eigenschappen: 
De appaloosa heeft een rond, krachtig kruis met een hoog geplaatste staart. De manen en staart zijn van een zijdeachtige kwaliteit. De paarden hebben een uitstekende galop. De appaloosa is opvallend door het patroon van de vachtkleuren. Er zijn veel verschillende patronen.

De vijf hoofdpatronen zijn:

  1. Sneeuwvlokkenbont: donkere huid met lichte vlekken over het hele lichaam
  2. Panterbont: witte huid met donkere vlekken over het gehele lichaam
  3. Sjabrakbont: donker met een witte ‘deken’ over de achterhand en hierop wel of geen vlekken
  4. Marmerbont: stekelharig, de meeste haren donker met hier of daar enkele witte met of zonder ‘deken’
  5. Geheel wit met slechts enkele donkere vlekken


De Look-a-likes:
Voor de Appaloosa paardenliefhebbers heeft Falabellas gekozen voor de harige variant met mooie gemĂȘleerde kleuren. Het lukt ons steeds om de mooiste printen voor deze paardjes uit te zoeken. De Pintaloosa is een variant waar je ook voor kunt kiezen. Deze is meer wit met lichte minimale bruine vlekjes.

Falabellas Paardensleutelhanger