fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De Arabische volbloed, paardenras met grote intelligentie en een vurig karakter

Deze paarden vinden hun oorsprong op het Arabisch Schiereiland en zijn in de achtste eeuw meegenomen naar Noord-Afrika. Het populaire ras is dus al meer dan vijfduizend jaar oud en Arabische volbloeden worden tegenwoordig over de hele wereld gefokt.

Karakter:
Een grote intelligentie en een vurig karakter zijn de kenmerken van een Arabische volbloed. De Arabier is een gevoelig dier en een ruiter moet eerst zijn vertrouwen winnen, waarna het paard alles voor hem wil doen.

Eigenschappen:
De Arabische volbloed is een gespierd paard maar weegt vaak niet veel meer dan 500 kilo. Het paard heeft een vrij klein hoofd met grote uitdrukkingsvolle ogen en een fijngevormde neus. De meeste Arabieren hebben een holle knik in de neus. De oren zijn klein en spits. De hals is smal en een beetje gebogen en de borst is naar verhouding breed. De staartdracht is sierlijk en van het lichaam af gedragen.

De Look-a-likes:
Het paard beweegt zich sierlijk en soepel, vooral in draf en de voorkomende vachtkleuren zijn: vos, bruin en zwart. Wij hebben als look-a-like een mooie paardensleutelhanger uitgekozen in de kleur roodvos. Maar je kunt ook kiezen voor: Falabellas Koffie, Falabellas Zwarte of Falabellas Lippizaner.

Falabellas Paardensleutelhanger