fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

Het Friese paard is het oudste inheemse paardenras van Nederland en wordt ook wel de "Zwarte parel van Friesland" genoemd.

Een fries is vrijwel altijd geheel zwart; zonder aftekeningen. Een enkele keer komt er een zeer zeldzame bruine en nog zeldzamere schimmel variant voor. Deze kleuren worden echter niet geaccepteerd in het stamboek

Eigenschappen:
Het Friese paard is een sierlijk ogend paard met veel behang en een fiere houding. Het lichaam is compact en sterk; de manen zijn lang, vol en golvend evenals de staart. De fries heeft een fijn hoofd met spitse en beweeglijke oren. De schouders zijn krachtig ontwikkeld. Tamelijk kort, maar stevig, lang behaard en met een vetlok.

De Fries is vriendelijk, levendig, mak, intelligent, leergierig en trouw. Ook heeft het Friese paard een koel hoofd en is daardoor zeer geschikt voor recreatief rijden en buitenritten. Het ras is een goede werker en geschikt voor dressuur vanwege de hoge knieactie en zijn betrouwbare gedrag. Het beeld van het Friese tuigpaard is ook een geliefd plaatje om te zien.

De Look-a-likes:
Voor de ‘Parel van Friesland’ hebben we gekozen voor de harige variant met een zo diep mogelijke zwarte kleur. Hij is stoer en heeft een hoog knuffelgehalte..

Als je voorkeur uitgaat naar een gladde en niet harig Falabellas kan je ook kiezen voor de Zwarte.

Falabellas Paardensleutelhanger