fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De Haflinger is een paardenras dat van oorsprong uit het dorpje Hafling in Zuid-Tirol komt en staat bekend om zijn soberheid.

Dit betekent dat het geen hoge eisen stelt aan verzorging en voeding. Haflingers werden vaak gebruikt als trek- en lastpaarden in de bergen.

Eigenschappen: 
Het is een werklustig paard met veel kracht en uithoudingsvermogen. Ze kunnen nagenoeg de hele winter en zomer buiten blijven en hebben minder voer nodig dan paarden die ‘hoog in het bloed’ staan. Haflingers hebben een intelligent, leergierig en vriendelijk karakter. Dat maakt het ras tot een ideaal recreatie paard. Het is heerlijk om met een Haflinger door het bos te rijden. Ook dressuur, springen, voltige, western en mennen gaat het dier goed af.

De kleur van het middelgrote paard is altijd vos, alle tinten zijn toegelaten: van melkvos tot koolvos, maar met weinig wit aan de benen. Manen en staart moeten blond of grijs zijn. De bij voorkeur dubbele manen van haflingers worden niet geknipt of geschoren.

De Look-a-likes:
Voor de Haflinger hebben we een beigekleurige Falabellas gemaakt. In onze shop vind je hem als ‘Champagne’. De paardensleutelhanger is van suede en wordt steeds mooier in gebruik. Ook leuk om cadeau te geven aan een liefhebber van het IJslandse paard. Wil je liever een harige Falabellas, kijk dan naar de IJslander.

Falabellas Paardensleutelhanger