fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De IJslander is een paardenras uit IJsland, waar deze al meer dan duizend jaar zonder invloed van buitenaf worden gefokt.

Toen aan het einde van de 9de eeuw de eerste inwoners op IJsland kwamen wonen, waren daar geen paarden. De Vikingen namen paarden en andere huisdieren mee uit de gebieden waar ze vandaan kwamen, vooral uit Noorwegen maar ook van de Schotse eilanden. Zo lijkt de verwantschap met Noorse paarden, oorspronkelijk afkomstig uit noordelijk Eurazië, overduidelijk. Met name de gelijkenis met het zeldzame nordlandpaard (Nordlandshest) is opvallend en enkele van deze paarden blijken ook te kunnen tölten, net als de ijslanders.

Eigenschappen: 
Het hoofd van de ijslander kan variëren tussen heel edel en heel groot. De hals is kort en dik. Het lichaam is gedrongen. De benen en de hoeven zijn sterk en de beenbeharing behoort overvloedig aanwezig te zijn. Het gezichts- en het oriëntatievermogen zijn goed ontwikkeld.

Binnen het ras zijn alle vachtkleuren vertegenwoordigd, behalve appaloosa. Witte aftekeningen zijn toegestaan. Binnen de ijslanderpopulatie ziet men ook kleuren die niet vaak bij de paarden van het Europese vasteland voorkomen zoals; zilverappel en wildkleur. In het najaar krijgen de paarden een zeer dikke wintervacht.

De Look-a-likes:
Voor de IJslander hebben we een ruige variant paardensleutelhanger gemaakt, stoer en warm tegelijk. Voor de liefhebber van het IJslandse paard een leuke aanwinst. 

Als je liever voor een niet-harige Falabellas kiest, kan je ook eens kijken naar de Champagne Falabellas.

Falabellas Paardensleutelhanger