De Camargue is een oud paardenras dat voorkomt in de Camargue in Zuid-Frankrijk

Al eeuwen, mogelijk zelfs duizenden jaren, leven deze kleine paarden in halfwilde kuddes in het drasland van de Rhône-delta. Daar hebben ze het uithoudingsvermogen en de wendbaarheid ontwikkeld waar ze vandaag de dag om bekendstaan.

Eigenschappen: 
Camargues zijn altijd schimmels: bij hun geboorte zijn ze zwart, vos of (donker)bruin maar hun vacht wordt steeds lichter als ze ouder worden tot ze uiteindelijk lichtgrijs of wit zijn. Het zijn kleine paarden. Ondanks hun kleine formaat zijn ze sterk genoeg om een volwassen persoon te dragen. Ze hebben een korte nek, diepe borst, compact lichaam, sterke benen en volle manen.

De Camargue heeft een kalm karakter. Zijn goede wendbaarheid en uithoudingsvermogen maakt hem geschikt voor het werken met koeien, de dressuur en het rijden over lange afstanden.

De Look-a-likes:
Voor de Schimmel paardenliefhebbers heeft Falabellas gekozen voor de witte harige variant, helemaal spierwit van kleur. Hij ziet er lief uit en heeft een hoog knuffelgehalte. Als je voorkeur gaat naar een gladde Falabellas kan je ook kiezen voor de Lipizzaner.

Falabellas Paardensleutelhanger