fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De mustang is een ras van rondzwervende paarden die vooral te vinden zijn in het westen van Noord-Amerika.

De eerste voorouders van het ras waren gedomesticeerde paarden die in Amerika ingevoerd werden door de Spaanse en Portugese conquistadores. Het Engelse woord mustang is afgeleid van het Spaanse mesteño (gemengd ras). Dit betekende ook ‘dier zonder bezitter’ en werd de algemene aanduiding voor de in vrijheid levende paarden.

Eigenschappen: 
Het wilde paard uit het westen van Amerika kreeg mythische eigenschappen toegedicht; vrijheid, onafhankelijkheid, bevalligheid, kracht en snelheid. De mustangs werden ooit in vele kleuren gezien: coyote duns, smokies, blues, blue roans, snip-nosed pintos, vlooienbeten greys, black-skin whites, glanzend zwart, roestbruin, rode roans, geroosterde zuring, kousen baaien, splotched appaloosa’s en crèmekleurige palomino’s

De Look-a-likes:
Eigenlijk hebben wij geen Mustang in ons assortiment of je kunt zeggen dat alle Falabellas een beetje Mustang zijn! Een van de favorieten in onze shop is de Pintaloosa. Een wild en krachtige paardensleutelhanger. 

Falabellas Paardensleutelhanger