fbpx

Over Falabellas

Wie zijn we

Wij geloven dat iedereen uniek is en zijn eigen weg gaat in het leven. Dat betekent dat je jezelf durft zijn en dat je doet wat je fijn vindt om je leven leuk te maken. Dat is precies wat wij doen sinds Natas in 1995 begon met ‘Natasentas’, het vervolg op een uit de hand gelopen hobby. Natasentas maakte tassen en accessoires omdat ze het leuk vond en omdat iedereen een unieke tas, armband, ketting of hanger verdient. Alles was handwerk en geen product was hetzelfde. Ze deed het vol overgave en het bleek een goed leertraject voor het avontuur dat we nu beleven.

Natas is niet alleen heel creatief; ze rijdt ook paard. Daar begon ze mee in Duitsland, waar ze toen woonde. Na haar tiende ging ze bij Lies Beuker in Naarden verder in de leer. Deze manege was jarenlang een begrip in het Gooi en omstreken. Zo’n veertig jaar en vele ritten later, hielp Natas een paar jaar als vrijwilliger bij Manege Gooi en Eemland, die paardrijlessen verzorgt voor ruiters met en zonder beperking. Elk jaar organiseert de manege een open dag. In 2008 ontwierp Natas voor deze dag een speciale sleutelhanger; een deel van de opbrengst daarvan ging naar de manege. Iedereen was er dolenthousiast over: Falabellas zette daar zijn eerste stapjes.

Falabellas

Lange tijd noemden we onze sleutelhangers ‘kleine paardjes’, maar een website en webshop vragen om een pakkende naam. Falabellas is vernoemd naar het ras ‘falabella’: een Argentijns showpaardje.

Falabella’s zijn heel klein: de stokmaat is kleiner dan 108 cm. Ze zijn intelligent en leergierig, aanhankelijk en oplettend. De falabella wordt vooral gehouden als gezelschapsdier en steelt met zijn miniatuurafmetingen menig paardenshow. Het paardje beweegt zich soepel en elegant en neemt lage hindernissen moeiteloos. Zonder ruiter, want een falabella is niet geschikt om bereden te worden.

Kortom, falabella’s zijn kleine blikvangers die je makkelijk overal mee naartoe neemt, net als onze Falabellas.

Tassen- en sleutelhangers voor de paardenliefhebber

Falabellas kun je gebruiken als sleutelhanger, maar ze zijn ook een eyecatcher aan je tas. Je kunt kiezen uit negen basisuitvoeringen en heel veel kleuren. Ze zijn van leer dat steeds mooier wordt in gebruik en je hebt er daarom jarenlang plezier van. Elke Falabella is handgemaakt en draagt een origineel versierd halster; ieder exemplaar is dus uniek in zijn soort.

Eerlijke productie in Nederland

Falabellas worden in eigen land gemaakt. We werken samen met Buffel Lederwaren Atelier uit Brabant. In het atelier maken enthousiaste vaklieden producten waar ze trots op zijn. Buffel Lederwaren Atelier is een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming. Er werken bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn onder andere statushouders (vakmensen uit Syrië en Afghanistan). Sommige leerbewerkers en ontwerpers zijn er al dertig jaar in dienst.

Veiligheid en milieu zijn erg belangrijk, daarom werken ze steeds meer met de modernste automatische stikmachines, lasers en snijplotters. Ambacht en techniek zijn een gouden duo in het atelier. Het bedrijf stelt bovendien hoge eisen aan zijn leveranciers. Zij werken zonder uitzondering volgens de Reach-normen en voldoen daarmee aan de strenge EU-eisen voor leerproductie.

 

Falabellas Paardensleutelhanger

Duurzaam en van hoge kwaliteit

We vinden het belangrijk om met goed materiaal te werken en produceren de Falabellas zo duurzaam mogelijk. Sinds kort hebben we de collectie kwaliteitsleer uitgebreid met ananasleer en we experimenteren volop met andere alternatieve leersoorten zoals vegan-, fruit- en visleer. Omdat we willen dat onze producten lang meegaan besteden we bovendien veel tijd aan productiedetails, testen we onze materialen regelmatig en werken we voortdurend aan verbetering.