fbpx

Falabellas, daar word je blij van ;-)

Je lievelingspaard aan een sleutelhanger, dat wil iedereen! Dus geef jezelf een Falabellas of maak iemand anders blij met een look-a-like van hun favoriete viervoeter. De handgemaakte Falabella’s worden steeds mooier door gebruik en natuurlijke patina. Dat betekent dat je er jarenlang plezier van hebt.

De Tinker of Irish cob is een middelgroot, bont paard afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Bont betekent dat het paard meerdere kleuren heeft, bijna altijd wit met bruin of wit met zwart. De tinker staat bekend als een sterk, rustig en betrouwbaar dier.

Eigenschappen: 
Tijdens de winter heeft het dier een dikke vacht die hem beschermt tegen kou. In de zomer is de vacht kort en glanzend. De manen en staart zijn altijd lang en de tinker heeft volle sokken: lange haren op de onderbenen. Dit wordt samen met staart en manen ‘behang’ genoemd.

Tinkers hebben een breed hoofd met grote ogen en kleine oren. De voorbenen en dijbenen zijn gespierd. Doordat ze zo stevig gebouwd zijn, kunnen ze gemakkelijk een volwassen persoon dragen. Tinkers hebben soms een zogenaamd maanoog. Bij een maanoog mist het oog pigment in de iris en kleurt het oog lichtblauw tot wit.

De Look-a-likes:
De Tinker is een van onze eigen favorieten van de Falabellas paardensleutelhangers. We hebben een mooie harige zwart-wit gevlekte vacht gevonden om daar de mooiste Tinkers van te maken.

Falabellas Paardensleutelhanger